Nieuws
Met automatisch rijdende bus naar vliegveld
Reizigers en medewerkers van Rotterdam The Hague Airport kunnen eind 2024 met een automatisch rijdende bus reizen vanaf Metrostation Meijersplein naar het vliegveld. Het metrostation wordt aangedaan door de E-lijn die ook voor Leidschendam-Voorburg rijdt.

De RET heeft de opdracht gegund aan leveranciers Karsan en Adastec. Automatisch rijdende voertuigen kunnen in de toekomst bijdragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid en het slimmer inzetten van vervoerscapaciteit en deskundig personeel. Ook helpen ze bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De stadsvervoerders RET, HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag zien dit project als kans samen aan nieuwe toepassingen voor het Openbaar vervoer van de toekomst te werken.

Na de start eind 2024 volgt een praktijkproef van minimaal twee jaar waarin de twee voertuigen rijden in aanvulling op de bestaande dienstregeling van buslijn 33. In de bussen kunnen straks minimaal 15 passagiers inclusief bagage meereizen. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk. Reizigers krijgen hiermee aanvullend op bus 33 een nieuwe, moderne en comfortabele extra reisoptie om het laatste stukje naar de luchthaven af te leggen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter