Nieuws
CDA en VVD hopen op steun messenverbod

CDA en VVD hopen dat een meerderheid van de gemeenteraad instemt met een verbod op het bij zich dragen van messen. B&W hebben daartoe een voorstel aan de raad voorgelegd. Het messenverbod zou in de Algemene plaatselijke verordering (APV) opgenomen moeten worden. De twee partijen stelden in 2022 al voor tot een messenverbod te komen. Destijds zal burgemeester Jules Bijl daar geen aanleiding toe. Hij werd gesteund door de meerderheid van de gemeenteraad, ook door GBLV en D66 die nu deel uitmaken van B&W. VVD-gemeenteraadslid Drago Grguric: ,,In het voorstel van het college staat te lezen dat wijkagenten vragen om een messenverbod. Dat doen ze niet voor niets. Zij zien het dragen en gebruiken van messen steeds meer in hun dagelijks werk op straat. Dit messenverbod helpt hen onze straten en wijken veiliger te houden.’’ Zijn collega Ron van Duffelen (CDA): ,,Het messenverbod gaat zeker niet alle incidenten met een mes voorkomen. Maar alleen bestraffen werkt niet, we moeten ook inzetten op voorlichting en preventie.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter