Activiteiten
Verborgen verleden in Theater Ludens

Dit is het programma voor eind maart van Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95,  Voorburg . Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 28 maart: Lunchconcert / Óniros Ensemble. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

ÓNIROS ENSEMBLE bestaat uit: Deborah D’Aversa – dans, Carlos Cascales Serrano – fluit, Javi Clemen Martínez – contrabas, Olivia Escribano Mendieta – dans, Pablo Davila Iglesia – dans en Roberto Luque Schoham – altviool. Een klassiek ensemble voor de 21e eeuw. Deze groep van performance artiest, opgericht in 2023, ziet een toekomst in de kunst voor zich waarin verschillende disciplines samensmelten tot een performance die niemand onberoerd zal laten. Na het bedenken van een concept, gebaseerd op het geloof dat Bach zijn Golbergvariaties componeerde voor een graaf die leed aan slapeloosheid, heeft het Nierop Ensemble zijn passie gewijd aan een voorstelling die zowel twee werelden van dans en muziek als twee universalia verbindt: die van dromen en realiteit. De groep bestaat uit drie musici en drie dansers die allemaal hun opleiding volgen of net zijn afgestudeerd aan Codarts Rotterdam. Zij spelen en dansen voor u Johann Sebastian Bach (1685-1750); Goldbergvariaties BWV 988 (fragmenten).

Donderdag 28 maart: Cabaret / Jim Deddes/ De Joardy Show. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

In deze sketchvolle theatershow brengt Jim Deddes het volledige Joardy-universum tot leven. Een avond met de hits Harco en Brian Rompoe, zwaar ongefilterd privémateriaal van Jim en meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts (GTST en Costa!). Wees er snel bij want De Joardy Show gaat ziekelijk hard. De Joardy Show, nu in de biodome. Samen met regisseur Jan Hulst maakt acteur Jim Deddes (De Oost en Hardcore Never Dies) Joardy film; een onafhankelijk platform met sketches dat is uitgegroeid tot een YouTube fenomeen. In samenwerking met de VPRO maakten Jim & Jan drie seizoenen van de webserie Joardy season (welke in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won) en zijn nu samen met Nick Putman wekelijks te horen in hun beruchte podcast AT6 – Het echte geluid uit Amsterdam.

Zaterdag 30 maart: Cabaret / Martijn Koning / Overkill . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

Martijn Koning dendert het liefst door, door de actualiteit en door het leven van alledag.Om het van zich af te schudden, en er de spot mee te drijven.Daarbij blaast hij het liefst de kleinste dingen enorm op, en de grote zaken noemt hij bij voorkeur achteloos in een bijzin. Liever dan de mens, bestudeert Martijn Koning de dieren. Van de bultrugwalvis tot de haarfolikelmijt, geen groter plezier dan Martijn ermee aan de haal te zien gaan. Waar ben je in betere handen dan bij iemand die het ook niet weet, maar die je wel keihard laat lachen…?

Woensdag 3 april: Productiehuis Alphen / Onderstroom- verborgen verleden. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,50.

 Als je met zwarte voorgeschiedenis op de wereld komt, ben je dan voor altijd getekend? De Tweede Wereldoorlog ligt ver achter ons, maar nog altijd zijn de littekens in de maatschappij terug te vinden. Waaraan tot voor kort amper aandacht werd besteed, is dat kinderen van NSB-ouders net zo goed trauma’s met zich meedragen of droegen. Zelfs binnen de familie wordt anno 2024 nog amper gesproken over ‘die verkeerde keuze destijds’. Op basis van levensverhalen van vrouwen die in de oorlog verkeerde beslissingen hadden gemaakt of NSB-ouders hadden, brengt PA de voorstelling Onderstroom – verborgen verleden. Onderstroom gaat niet alleen over een onderbelicht oorlogsthema maar laat ook zien hoe trauma’s van generatie op generatie worden doorgegeven.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter