Nieuws
Nu aanmelden voor Cultuurprijs 2024

Het thema voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg is dit jaar ‘De kunst van het verbeelden’: beeldende kunst, fotografie en video-art. Tot 15 april kunnen inwoners kandidaten voor de cultuurprijs aanmelden bij het culturele samenwerkingsverband in de gemeente ‘Cultuur & Co.’

Na de podiumkunst en de kunst van het schrijven staat dit jaar ‘De kunst van het verbeelden’ bij de cultuurprijs centraal. Kent u een inwoner die volgens u de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 verdient? Draag hem of haar dan voor met een goede onderbouwing (bijvoorbeeld met links naar mogelijke recensies, werk en een korte biografie). De voordracht mag ook gaan over een project in deze gemeente, als het maar gaat over beeldende kunst, fotografie of video-art.

De cultuurprijs kent twee categorieën: de cultuurprijs en de aanmoedigingsprijs. De winnaars worden aangewezen door een vakjury. Voorzitter van de vakjury is directeur Lisette Krul van de Voorburgse Kunstuitleen. Leden van de vakjury zijn de Leidschendamse fotograaf Jeffrey Grouwstra en de eerdere prijswinnaar van de Cultuurprijs Roland Maas.

De cultuurprijs en de aanmoedigingsprijs worden donderdag 23 mei tijdens de Huygens Festival Amuse in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg uitgereikt. De prijzen zijn ook dit jaar gemaakt door de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen.

Stuur uw voordracht voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 voor 15 april  2024 naar cultuurprijs@cultuurenco.org

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter