Nieuws
Opvang voor 82 minderjarige asielzoekers

Arcadis Nederland heeft namens het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) een vergunning bij de gemeente aangevraagd om het kantoorpand Overgoo 5 te mogen transformeren tot een tijdelijke opvang voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Het pand moet een ‘logiesfunctie’ krijgen; er komen 82 bedden in. Dat zijn er twee meer dan het maximale aantal dat B&W vorig jaar voor de gedachte opvang bekend maakten. De slaapplaatsen komen op de eerste, tweede en derde etage van het pand. De opvang had al begin van dit jaar in gebruik genomen moeten worden. Wanneer hij nu open gaat is onbekend. De opvang is tot eind 2026 beschikbaar. Eigenaar van het pand is Nationaal grondbezit Alfa b.v. uit Rotterdam. De minderjarige asielzoekers zijn tussen 14 en 17 jaar oud.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter