Nieuws
Prorail: 400 railprojecten dit jaar

Prorail gaat dit jaar met ruim negenduizend mensen werken aan het spoor. Het betreft 400 grotere en kleinere projecten. Prorail-topman John Voppen: ,,Ons spoor stamt veelal van vlak na de Tweede Wereldoorlog en gaat zo’n veertig jaar mee. Nu zijn we tachtig jaar verder en is er dus op veel plekken een tweede ronde groot onderhoud nodig. Tegelijkertijd willen we het spoornetwerk uitbreiden voor meer en beter treinverkeer. Deze werkstromen willen we combineren, want daarmee zorgen we voor minder hinder. En combineren van onderhoud en uitbreiding is in kosten efficiënter. Het is een verantwoordelijkheid voor iedereen in de spoorsector om de stap te zetten naar meer dagwerk. Vooral onderhoud wordt nog veel ’s nachts uitgevoerd en dat moet meer overdag voor betere en meer aantrekkelijke arbeidsomstandigheden. En ja, door meer overdag te gaan werken is het ook onvermijdelijk dat de reiziger daar hinder van gaat ondervinden. Dat wil ik hen best uitleggen.’’ Projecten waarvan treinreizigers uit Leidschendam-Voorburg hinder van kunnen ondervinden zijn: 9-14 maart Den Haag – Delft, 13-19 april Gouda – Den Haag, 7-13 mei Schiedam – Rotterdam (gedeeltelijk), 29 juni-2juli Amsterdam Centraal (gedeeltelijk), 13-22 juli Den Haag Centraal – Den Haag Hollands Spoor, 13-25 juli Den Haag – Schiedam-Rotterdam, 30 augustus-9 september Utrecht Centraal (gedeeltelijk), 29 oktober – 4 november Schiedam – Rotterdam. (foto Prorail)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter