Nieuws
Symbolische boomtransfer

Het Special tribunal for Lebanon, Dr. van der Stamstraat Leidschendam, is sinds 31 december 2023 gesloten. De VN-instelling opende op 1 maart 2009. Het was de bedoeling de moordenaars te vinden van de voormalige Libanese premier Rafic Hariri en 21 anderen in 2005, en die ook te berechten. Uiteindelijk werden vier personen in staat gesteld van beschuldiging. Ze kregen namen maar of die correct waren, is nooit vastgesteld. Ze werden ook nooit gevonden. Hun veroordeling vond zonder hen plaats. Het tribunaal werd gefinancierd door donaties van andere VN-lidstaten. Nu is er vergunning gevraagd om een boom die bij het gebouw van het voormalige tribunaal staat, te mogen uitgraven en verplaatsen naar het terrein van de Libanese ambassade, Hertelaan 17 in Wassenaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter