Mening
U zegt het maar: Gevaarlijke situatie gevaarlijker gemaakt

‘Over de Plaspoelhaven Leidschendam ligt een wandel- en fietsbrug. Als men vanaf de Bolder wandelend of fietsend naar het Damcentrum wil, gaat men vaak over deze brug.

Deze brug is erg steil. Mensen die slecht ter been zijn mijden de brug al.

Door de steilheid is het lastig je vaart in te houden als je naar beneden fietst. En dan moet je ook nog links en rechts kijken of er geen auto aankomt, en dan hopen dat je op het laatste moment kunt stoppen.

Bewoners hebben terecht dit gemeld bij de gemeente.

Wat heeft de gemeente in al haar wijsheid gedaan: van de autoweg een voorrangsweg gemaakt. Dus haaientanden direct onderaan de brug. Zodat men moet stoppen als men beneden is. Kansloos voor de kindertjes op hun driewielertjes. Voor mensen met wielen (kinderwagens, rollators, etc.) als het glad is, bijvoorbeeld met regen of andere neerslag.

En ook is er een bord geplaatst dat werkelijk midden op de fietsroute naar de Warmoezierstraat staat.

Waarom is er uitgegaan van voorrang voor de auto’s? Waarom is er niet nagedacht wat de veiligste oplossing zou zijn? De veiligste oplossing is de wandel- en fietsroute voorrang geven. Gemeente: doe dit zo snel mogelijk voordat er echte ongelukken gebeuren’.

(Philippine Hohage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter