Activiteiten
Vrijdag Grutto spotten

De gemeente meldt: Een grutto, kievit of tureluur spotten?  Kom vrijdag 15 maart tussen 13:00 en 15:00 uur naar de opening van het weidevogelgebied in de Zoetermeerse Meerpolder. Experts vertellen over de vogels, natuurvriendelijke oevers en het kruiden- en bijenlandschap. Of wandel vanaf 13.00 uur mee met een vogelexpert en ontdek de weidevogels tijdens een vogelexcursie. Startpunt Snow World Zoetermeer. Lees meer  https://bit.ly/496Q6U1

Een deel van de Zoetermeerse Meerpolder tussen Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg (Stompwijk) is omgetoverd tot een nieuw weidevogelgebied. Samen met boeren, inwoners, boerenlandvogelexperts, de gemeente Zoetermeer, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente gewerkt aan ‘droge voeten voor de boeren, natte voeten voor de weidevogels’. Door grond te ruilen, liggen de gronden van de provincie aaneengesloten. De boeren bezitten nu het hogere gedeelte. Hierdoor hebben ze minder last van het water. De puzzel is nu compleet, met aandacht voor weidevogels, waterberging, kruiden- en bijenlandschap en recreatie.

Er zijn verschillende laagtes in de weilanden aangebracht en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Dit zorgt voor ‘natte voeten’ en is een perfecte plek voor weidevogels. Middenin een aantal graslanden zijn kruidenstroken met bloemen aangelegd voor vlinders en bijen.

Al dit moois is te bekijken vanaf de dijk, die om de Meerpolder heen ligt. Kom te voet of met de fiets. Volg bijvoorbeeld vanaf Stompwijk de route: ‘fietspad 90 – rechtsaf bij kruising met Meer- en Geerweg’ naar de Meerpolder voor het vogelkijkpunt.  Of volg de route  ‘Waterjufferpad (Nieuwe Driemanspolder) – stuk  Voorweg – Stompwijksepad’ naar de Meerpolder voor het vogelkijkpunt. Komt u met de auto? Parkeer de auto dan bij SnowWorld. Via het Buytenpark is het een klein half uurtje wandelen naar het vogelkijkpunt.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter