Nieuws
Voorrang bij huurwoningen

In Leidschendam-Voorburg zijn veel onderwijsvacatures voor docenten en andere medewerkers van scholen. Het werk is er in overvloed, maar dat geldt niet voor woningen. Om het voor onderwijspersoneel mogelijk te maken dichtbij hun werk te wonen, tekenden 1828 Groep en Scholengroep Spinoza uit Voorburg een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst houdt in dat er in de jongerenflat die de 1828 Groep wil realiseren Vlietweg 3 Leidschendam, vijftien appartementen met voorrang beschikbaar zijn voor jonge medewerkers (18-28 jaar) van de scholengroep.

,,We zetten ons in voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Binnen die doelgroep proberen we juist ook jongeren met een cruciaal beroep een plek te geven dichtbij hun werk”, zegt Ernest van der Meijde, topman van de 1828 Groep. 

Onder Stichting Scholengroep Spinoza vallen twaalf middelbare scholen in Leidschendam-Voorburg, Delft en Den Haag. De scholengroep telt ruim 900 medewerkers. Jaarlijks lopen er tientallen studenten stage op de scholen, die na hun studie hopelijk starten in het onderwijs. Peter Lamers, voorzitter van het College van Bestuur: ,,We hebben in deze regio geen lerarenopleiding, dus nieuwe docenten studeren en wonen in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Vaak kunnen aankomende en jonge docenten geen woning kopen in de regio. Dankzij 1828 kunnen nieuwe collega’s nu wel een woning in de buurt krijgen.”

De 1828 Groep wil 138 huurwoningen realiseren. Eerder is afgesproken dat maximaal de helft daarvan voorbehouden is aan jongeren uit Leidschendam-Voorburg. Tevens dat er tien woningen voor jongeren onder 23 jaar gereserveerd worden en 10 woningen voor jongeren die zorg nodig hebben. En nu dus 15 voor Spinoza.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter