Activiteiten
‘NSB in de familie, wat zegt dat over mij?’

PA (Productiehuis Alphen) brengt een indringende voorstelling naar Voorburg. Op 3 april wordt in het Ludens theater ‘Onderstroom’ gespeeld.

Tijdens het jaarlijkse familieweekend in het vakantiehuisje aan de Nieuwkoopse Plas wordt duidelijk dat een misstap van tachtig jaar geleden de familie nog altijd achtervolgt. De jongste telg moet voor school een werkstuk maken en begint te wroeten in het verleden van haar familie. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe een verkeerde keuze in het verleden, doorwerkt in het heden.

Hoewel de Tweede Wereldoorlog al lang achter ons ligt, zijn de littekens nog altijd zichtbaar in de maatschappij. Waaraan jarenlang amper aandacht werd besteed, is dat kinderen van NSB-ouders ook trauma’s met zich meedragen of -droegen. Zelfs binnen families werd (en wordt) amper over de misstappen van (groot)ouders gesproken.

Een foute keuze kan generatieslang doorwerken. Onderstroom gaat dus niet alleen over de oorlog, maar ook de manier waarop trauma’s van voorgaande generaties kunnen doorwerken naar de volgende.

Woensdag 3 april in Theater Ludens Voorburg. Aanvang 20.30 uur. Kaarten: http://www.theaterludens.nl/voorstellingen

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter