Nieuws
Vragen over camera’s na brand

Afgelopen zondagavond laat brandde op het Fluitpolderplein in Leidschendam een trailer van het bevolkingsonderzoek borstkanker uit. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Op het plein hangen camera’s waarvan de beelden naar de politie gaan. B&W besloten begin februari nog om die te laten hangen tot minstens 6 februari 2025 vanwege ernstige overlast door een groep jongeren. De brandweer kreeg een melding over de brand waarbij in eerste instantie werd gesproken over een container bij sporthal De Fluit. Waarom de politie op grond van de camerabeelden niet in actie kwam is onbekend. Er is naar verluidt ook niemand aangehouden. Vragen over de zaak zijn door het Raadhuis doorgestuurd naar de politie aangezien het om hun camera gaat, aldus een woordvoerder van de gemeente. Zijdens de politie is er tot nu toe geen reactie gekomen. Het Fluitpolderplein is al jaren een bekende ‘hangplek’ voor jongeren die ook regelmatig voor problemen zorgen. Vandaar ook de installatie van de camera’s.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter