Activiteiten
Burgemeester opent Erfgoeddag

Op zaterdag 13 april organiseert het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse Erfgoeddag. Met het in gebruik stellen van de pomp in de Herenstraat in Voorburg door burgemeester Martijn Vroom om 11.00 uur start deze dag vol activiteiten voor jong en oud.  Het Erfgoedpodium, waarin een groot aantal erfgoedpartners samenwerkt, zet zich in om inwoners en bezoekers van buiten kennis te laten maken met het rijke en veelzijdige erfgoed in onze gemeente; dit jaar ook weer in samenwerking met de Historische Trekvaartdag en de opening van het toeristisch vaarseizoen.

In de Herenstraat zullen Stichting Mooi Voorburg, de Historische Vereniging Voorburg, de Archeologische Werkgroep, Molen de Vlieger en Stichting Erfgoed Prinses Marianne u alles kunnen vertellen over hun activiteiten. Er zijn rondwandelingen, het carillon speelt en Forum Hadriani maakt een rondgang om 14 uur. In de locaties van het Huygensmuseum in Hofwijck en aan de Herenstraat kunt u zich verder verdiepen in de rijke historie van de schatten aan de Vliet.

Precies in het midden tussen de Herenstraat en de Sluis vindt u in de polder Essesteijn de ruim 400 jaar oude Molen De Vlieger. U wordt hier rondgeleid door enthousiaste, deskundige vrijwilligers. Ervaar de schoonheid en voel de kracht van een stukje oer-Hollands vakmanschap. Beleef het molenerf en de historische woning in de molen.

Rond de sluis in Leidschendam zal Vereniging Erfgoed Leidschendam samen met de Vrienden van de Dorpskerk  informatie verschaffen over deze unieke historische locatie. Daarvan is ook een 5D presentatie te zien en u kunt ervaren hoe het gebied er in de 17e eeuw moet hebben uitgezien. Bij Houtzaagmolen De Salamander kunt u zien hoe deze houtzaagmolen stammen tot planken zaagt met behulp van de wind.

Pakschuit Nooitgedacht zal een gratis pendeldienst onderhouden tussen Voorburg en Leidschendam en daarmee zeker bijdragen aan de beleving van het culturele erfgoed. (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter