Nieuws
Den Haag gooit centrum dicht

Den Haag voert per 1 januari 2025 een milieuzone in die vervuilende bestel- en vrachtwagens uit het centrum moet weren. De zone wordt begrensd door Binckhorstlaan, Lekstraat, Koningskade, Raamweg, Prof. Teldersweg, Johan de Witlaan, Stadshouderslaan, Waldeck Piermontkade, Vaillantlaan en Neherkade. De maatregel moet de vervuiling door CO2, fijnstof en stikstofoxyden verminderen, net als geluidoverlast. In het gebied zijn nu 3900 bestelauto’s en 641 vrachtauto’s geregistreerd. Tot 1 januari 2027 worden bestelauto’s emissieklasse 5 nog wel toegestaan in het gebied; tot 1 januari 2028 bestelauto’s emissieklasse 6. Vrachtwagens emissieklasse 5 die na 1 januari 2017 de weg op kwamen mogen er tot 1 januari nog rijden; vrachtwagens emissieklasse 6 die na 1 januari 2020 de weg op kwamen, tot 1 januari 2030. B&W van Den Haag komen later dit jaar met een regeling voor de kuststrook.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter