Nieuws
Stadsbeheer vertelt over Bloeiende Magnolia’s
‘Op dit moment zijn de Magnolia’s op zijn mooist en staan veel soorten volop in bloei. In de particuliere tuinen is nu vooral de Magnolia soulangiana te zien. Er zijn wel 300 soorten Magnolia’s en nóg meer variëteiten. Daarom is het wel nodig om met Latijnse namen te werken. Van de meeste soorten is namelijk geen Nederlandse naam bekend. De Nederlandse naam van het geslacht is overigens Beverboom, alhoewel voor de meeste mensen de Latijnse naam van dit geslacht (Magnolia) beter bekend is.
Dit geslacht is vernoemd naar de Franse botanicus Pierre Magnol. Binnen dit geslacht komen kleine struikjes voor die uitermate geschikt zijn voor kleine tuinen zoals Magnolia stellata, maar ook bomen die tot 25 meter hoog kunnen worden zoals de uit Amerika komende Magnolia accuminata.
Ook als straatboom worden ze binnen de gemeente steeds meer gebruikt, omdat ze door bewoners erg worden gewaardeerd. Zo is er in de Noordenburglaan in Voorburg in 2013 een laan met Magnolia spectrum geplant en is er recent in 2023 nog een fraaie laanbeplanting van Magnolia salicifolia in de Prinses Beatrixlaan in Leidschendam aangebracht. Binnen de gemeente hebben we nu meer dan 20 soorten Magnolia’s staan.
Ook een mooie soort is de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’ die op deze foto te zien is. Deze staat in het Sytwendepark. Dus ga nog snel naar buiten om van de bloeiende Magnolia’s te genieten. Ze bloeien namelijk maar kort en voor je het weet is het voorbij’.
(Stadsbeheer)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter