Nieuws
Wormenhotels voor Vlietkinderen

Een duurzaam project van gemeente, het Corbulo College, Vlietkinderen kinderopvang en Stichting Techniekmenu is maandag van start gegaan. In opdracht van de gemeente gaan ‘de makers’ van het Corbulo College
(66 1stejaars leerlingen) aan de slag met het maken van 18 wormenhotels. Zij doen dit onder begeleiding van hun docenten, ‘maker’ Ben de Valois en ervaringsdeskundige Judith Geelen. Stichting Techniekmenu heeft het project geïnitieerd en de materialen geregeld. De wormenhotels komen te staan bij de kinderopvanglocaties van Vlietkinderen.

Vlietkinderen heeft het thema duurzaamheid omarmd. Het is belangrijk om kinderen al jong in aanraking te brengen met thema’s zoals duurzaamheid, recyclen en natuur. Daarbij komt een praktisch voordeel, de kinderopvanglocaties produceren veel fruit en groente afval en dit is goed voor de wormen. De (tijger) wormen maken van dit afval compost, wat dan weer gebruikt kan worden voor de moestuin. Björn Lamet: ,,Wormenhotel, wormenthee, Tijgerworm … Dit project zorgt voor kennismaking met de wereld van de worm en wat dit beestje allemaal voor ons kan betekenen in het kader van duurzaamheid. Een belangrijk thema voor ons om samen met de kinderen te ontdekken.” (illustratie Groei&Bloei Leidschendam)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter