Nieuws
Eerbetoon aan Hans Peter Klazenga

‘De gemeenteraad is ondenkbaar zonder HP’. Dat zei burgemeester Martijn Vroom gisteravond in de gemeenteraad ter gelegenheid van het 30-jarig gemeenteraadslidmaatschap van Hans Peter Klazenga (GBLV/Gemeentebelangen).

Vroom roemde Klazenga als iemand die het politieke ambacht als geen ander beheerst. Hij noemde hem betrokken, creatief, uitdagend, strijdend met open vizier, authentiek. Maar ook charmant en bot, in combinatie. ‘In kort en bondig ligt jouw kracht. Je bent jezelf en het is nooit saai met jou’.

Andere kwalificaties aan het adres van Klazenga waren: politiek slim en handig, direct, neemt geen blad voor de mond, eerlijk. ‘Je brengt iets teweeg en hebt een groot hart voor de medemensen’.

Klazenga is volgens de burgemeester ‘de belichaming van het contact met de inwoners’. De ervaring van het raadslid noemde Vroom ‘onontbeerlijk’ voor de raad. Hij zei ervan uit te gaan dat het niet bij de 30 jaar raadslidmaatschap van Klazenga zal blijven.

Betrokkene zelf – ‘het lijkt wel een in memoriam’ – bedankte de inwoners, de eigen partij, de mede-raadsleden, zijn vrouw Carla en zoon Tobias. Hans Peter Klazenga kreeg van de burgemeester een bos bloemen. (foto P.B.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter