Nieuws
Geld voor seniorenwoningen Duivenvoorde

De provincie Zuid-Holland heeft 250.000 euro subsidie gegeven voor de bouw van 125 seniorenwoningen door de Stichting Duivenvoorde in Leidschendam, Duivenvoorde 262. Zuid-Holland springt bij omdat er een tekort is aan sociale en betaalbare woningen. In het plan wordt gebouwd voor mensen vanaf 55 jaar en wordt rekening gehouden de wensen van oudere bewoners. Gedeputeerde Anne Koning: ,,Woningbouw is meer dan een dak boven je hoofd. Mensen moeten zich thuis voelen, een sociaal netwerk hebben. Ik vind het heel belangrijk daar rekening mee wordt gehouden, door bijvoorbeeld ook een gezamenlijke ruimte te bouwen.” De provincie stelde eerder al 100.000 euro beschikbaar om de plannen te kunnen maken. Van de 125 woningen valt 75 procent in de sociale sector, de rest wordt middenhuur. Voor de nieuwbouw wordt een vleugel van Woonoord Duivenvoorde met 18 woningen gesloopt. Nu staan daar 365 ouderenwoningen, dat worden er 490.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter