Nieuws
Polder klaar voor weidevogels
Met de plaatsing van het Vogelkijkscherm zijn de inrichtingswerkzaamheden voor het nieuwe weidevogelgebied in de Zoetermeerse Meerpolder afgerond. Bij de onthulling waren de aanwezigen getuige van het heugelijke feit dat de eerste weidevogels, met name de scholeksters, het gebied weer weten te vinden. In de middag was er een wandeling van het Buytenpark naar het Vogelkijkscherm voor inwoners en andere belangstellenden. Vogelexperts waren aanwezig om uitleg te geven.

De Meerpolder ligt tussen Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Het nieuwe weidevogelgebied is tot stand gekomen door een samenwerking van boeren en inwoners uit het gebied, boerenlandvogelexperts, de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De boerenlandvogels zoals de grutto, kievit, scholekster en tureluur, zijn verbonden met Zuid-Holland. Voor velen van hen is deze provincie een plek om hun jongen ter wereld te brengen. Echter, de populaties van deze vogels staan onder druk, daarom wordt er hard gewerkt om voldoende geschikt leefgebied te creëren, zoals in de Zoetermeerse Meerpolder.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter