Nieuws
Zorgen om dalende vaccinatiegraad

Bericht GGD Haaglanden: ‘Laat je kinderen vaccineren. De vaccinatiegraad onder kinderen is gedaald. Uit de laatste wijkcijfers van GGD Haaglanden blijkt dat de vaccinatiegraad met zo’n 10% is afgenomen. Om kinderen goed te beschermen tegen infectieziekten is een vaccinatiegraad van 90% nodig, voor mazelen is dit zelf 95%. Voor het vaccin tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR) is onder schoolkinderen de vaccinatiegraad zelfs gedaald tot onder de 65%. De dalende trend is al langer ingezet, ook landelijk. De nieuwe cijfers laten een stevige daling zien, die niet is beperkt tot wijken van de stad waar relatief veel mensen met een migratieachtergrond wonen. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat geen enkele wijk de noodzakelijke 90% norm haalt. Om de gezondheid van inwoners te beschermen, neemt bijvoorbeeld de gemeente Den Haag extra maatregelen om de vaccinatiegraad, het aantal mensen dat gevaccineerd is, te verhogen. Zo wordt vaccineren zo toegankelijk en makkelijk mogelijk gemaakt. Sinds begin dit jaar kunnen kinderen in Den Haag op alle negen locaties van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) vaccins krijgen tegen dertien ernstige infectieziektes, niet alleen in het eigen stadsdeel. Ook wordt er extra ingezet op het voorlichten van inwoners en zal er meer aandacht komen voor bepaalde wijken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter