Nieuws
Brand Fluitpolderplein: verwijzingen naar elkaar

Politie en gemeente verwijzen naar elkaar inzake de brand op 10 maart van een trailer Bevolkingsonderzoek borstkanker, Fluitpolderplein Leidschendam. De brand vond plaats op nog geen 50 meter afstand van camera’s die daar op instigatie van de gemeente waren geplaatst door de politie.

Vlietnieuws wilde weten hoe het mogelijk was dat de brand, even na 23.00 uur ontstaan, niet was opgemerkt via de camerabeelden. De gemeente verwees naar de politie. Die toonde zich op haar beurt ‘verbaast’ over het feit dat naar hen werd doorverwezen aangezien er met de gemeente afgestemd was wie vragen over het cameratoezicht zou beantwoorden.

‘Er staat daar inderdaad in opdracht van de gemeente een openbare orde camera. Op dit moment hebben wij de zaak in onderzoek, wat inhoudt dat we hier op dit moment geen verdere informatie over verstrekken’, aldus de politie.

De vraag luidde of de camera niet werkte dan wel de politie de beelden niet tijdig had bekeken. De trailer brandde uit. Oorzaak zou brandstichting zijn geweest. De camera is ter plaatse geïnstalleerd vanwege overlast gevende jeugd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter