Nieuws
Nieuw bouwplan Hoogvliet

Hoogvliet wil de supermarkt Klaverweide 84-90 in Voorburg Essesteijn grootscheeps gaan vernieuwen. Ter plekke moeten ook woningen komen; huur en koop met de nadruk op sociaal en middenduur. Het plan is al voorgelegd aan de gemeente. Die ziet er potentie in en is met de initiatiefnemers Hoogvliet beheer, Van Arnhem bouwgroep en Vastgoedgilde een onderzoek gestart.

Het project beslaat het hele gebied tussen Mgr. Van Steelaan, flats, het park en De Mantel, inclusief het huidige parkeerterrein bij de supermarkt en Chinees restaurant De Mandarijn, Klaverweide 66. Direct omwonenden zijn deze week op een speciale bijeenkomst geïnformeerd over de plannen en ambities. Aanwezigen werden ook gevraagd daarop te reageren. Details zoals aantal woningen, hoogte van bebouwing (omliggende bebouwing is zo’n 20 meter hoog, red.), groen, parkeergelegenheid, werden echter niet bekend gemaakt.

Hoogvliet beheer wil al een nieuwe supermarkt realiseren in het Huygenskwartier Voorburg als onderdeel van het zogenoemde Plan Waaijer. Daarin zitten ook een ondergrondse parkeergarage, 38 woningen en bedrijfsruimten. Dit alles tussen Herenstraat en Raadhuisstraat, achter de adressen Herenstraat 50-54.

PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing heeft inmiddels vragen aan B&W over de zaak gesteld:

= Welke concrete ideeën en ambities zijn tijdens de bijeenkomst getoetst door de initiatiefnemers,

= Wat was de rol van de gemeente Leidschendam-Voorburg bij de inloopbijeenkomst?

= Hoe zien de plannen voor de vernieuwing van het winkelcentrum (inclusief woningen) er globaal uit in de huidige fase,

= Hoe ziet de globale planning eruit per fase,

= Op welke momenten in het proces is inspraak vanuit omwonenden mogelijk,

= Wanneer wordt de gemeenteraad geïnformeerd en op welke manier?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter