Nieuws
Vlietland: alternatief plan

Ontwikkelaar DLR moet de mogelijkheid krijgen 222 recreatiewoningen die men in natuur- en recreatiegebied Vlietland wil bouwen, elders in de gemeente te realiseren. Op die manier kan Vlietland groen blijven en hoeft de gemeente de ontwikkelaar geen schadevergoeding van vele miljoenen te betalen omdat het bouwplan wordt afgewezen. Dat is de kern van een plan dat binnen de ChristenUnie is ontwikkeld. Het wordt komende week gepresenteerd.

ChristenUnie wil geen vakantiehuizen in de natuur van Vlietland. Men wil een groen Vlietland. Het is volgens de partij ‘een gedateerd concept’ om in bestaande natuur vakantiehuizen te bouwen. Er is juist meer natuur nodig, zo meent men. Van de andere kant wil ChristenUnie het bouwplan ook niet zo maar afschieten. ‘Door het onderzoek van de gemeenteraad weten we ook dat de prijs voor een groen Vlietland hoog is. Voor de ChristenUnie te hoog om het plan af te wijzen’. Vandaar dan met een eigen alternatief voor Vlietland heeft bedacht. De bouw zou in elk geval niet op de gedachte plek in noordoost Vlietland mogen plaatsvinden.

Volgens een bestemmingsplan uit 2005 mag DLR de recreatiewoningen bouwen. Destijds ging het ook om hoogbouw. Dat wil DLR nu omzetten in laagbouw. Vandaar dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Die wijziging heeft de hele discussie over de bouw opnieuw doen oplaaien. Er is politiek en maatschappelijk grote weerstand tegen het project. DLR werkt ook zelf aan een bijstelling van de plannen, zo maakte wethouder Bianca Bremer eerder dit jaar bekend. DLR wil daar zelf niets over kwijt. Voorbereidende werkzaamheden voor de bouw worden wel doorgezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter