Nieuws
Bouwer Schakenbosch mag afwijken van parkeernorm

De bouwer van 46 woningen op landgoed Schakenbosch mag afwijken van de parkeernorm. Daartoe hebben B&W besloten. Het gaat om het bouwplan ‘t Lint/de Boomgaard, waar nu aan gewerkt wordt. De parkeerplaatsen daar zijn verdeeld over openbaar toegankelijke parkeerplaatsen en parkeerplaatsen op eigen terrein. De ontwikkelaar voldoet aan de bruto parkeereis van de 46 woningen, aldus B&W. De parkeerplaatsen op eigen terrein worden gerealiseerd op een lange oprit. Voor een oprit geldt een omrekengetal van 0,5 binnen de zogenoemde parkeerbalans (berekening aantal parkeerplaatsen in relatie tot woning). Netto voldoet de parkeerbalans niet meer, zo is B&W gemeld. Daarop kwam de vraag of het omrekengetal genegeerd mocht worden. BW hebben nu besloten af te wijken van te wijken van de bepalingen in de Nota Parkeernormen voor het bouwplan ’t Lint/de Boomgaard.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter