Mening
U zegt het maar: Tegelijk groen voor tram, fietser en voetganger
‘In maart 2022 heb ik de gemeente voor het eerst gemeld dat de verkeerslichten bij the Mall op groen gaan, terwijl de tram nog op het kruispunt rijdt. Het betreft hier de lijnen 2 en 19 richting Antoniushove. Zou je als fietser gaan rijden, dan rij je dus tegen de tram of Randstadrail aan. Oke, kan een keer gebeuren toch? Maar daarna zie ik dit regelmatig.
In juli 2023 besluit ik weer de gemeente maar ook de HTM in te lichten. Reactie HTM: ‘Uw melding is bij ons geregistreerd. Het ingevulde reactieformulier hebben we onder de aandacht gebracht bij de afdeling waar uw reactie thuishoort. Zij kunnen naar aanleiding van de inhoud van uw reactie de nodige maatregelen nemen, indien dit mogelijk is’. Situatie blijft hetzelfde.
29 februari 2024. De stoplichten op het fietspad rechtdoor richting the Mall gaan op groen. Zou je gaan rijden dan zou je tegen de tram aanrijden die nog over het kruispunt rijdt. Ook de voetgangerslichten gaan trouwens op groen. Ik vervolg mijn weg en bij de halte Essensteijn / kruising met de Hofzichtlaan gebeurt hetzelfde. Lijn 6 richting eindpunt rijdt nog op het kruispunt.
Ik besluit het weer te melden met exacte locatie en tijd. Reactie gemeente: ‘Dank voor uw melding. Wij gaan deze locaties monitoren. Aan de hand van de tijdstippen kunnen wij kijken in de logboeken van de verkeersregelinstallaties om te zien wat er gebeurd is. Melding is afgehandeld’.
Op 7 maart stuur ik de gemeente nogmaals een bericht nu met een foto waarop te zien is dat het verkeerslicht groen is en de tram nog niet gepasseerd is. Reactie gemeente: ‘Afgelopen weekend is er een software update uitgevoerd. Dit is naar verwachting opgelost’.
18 maart 2024: Nee, beste gemeente het is niet opgelost…! ‘Dank voor uw melding. Afgelopen week is er nieuwe software geladen in de verkeersregelinstallatie. Wij monitoren deze situatie’.
Nu, vandaag, wederom een opname gemaakt. Het eerste gedeelte van de tram passeert het stoplicht, het grootste gedeelte moet nog langs komen.
Het is toch van de zotte dat de gemeente dit blijft ‘monitoren’. Ga eens ter plekke kijken, kom achter dat bureau vandaan! Wat als hier een ongeluk gebeurt. Beide partijen rijden dus door groen’.
(Ingrid Jerpanion)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter