Nieuws
Woede over sloop

Omwonenden van Dr. van der Stamstraat 4 in Leidschendam, zijn woedend over de manier waarop het voormalige Landal-kantoor, ook wel bekend als Triadome, wordt gesloopt. Slopers gooien van vier hoog pijn en andere rommel naar beneden. Er wordt geen stortkoker gebruikt, noch wordt het sloopafval met water besproeid om stofhinder te voorkomen. Volgens het Bouwbesluit is dat laatste verplicht.

Op de gang van zaken aangesproken liet een voorman weten dat er door tegenwerking van waterbedrijf Dunea niet gesproeid kon worden. Gewezen op het water van de Vliet naast de sloopplaats zweeg hij. Het stopzetten van de sloopwerkzaamheden wilde de voorman niet. Met de handhaving is de gemeente belast. Gealarmeerd door de omwonenden kwam een gemeentefunctionaris ter plaatse. ‘Er komt zo snel mogelijk een oplossing’, zo kregen de buurtbewoners te horen. De sloop kon desalniettemin voortgezet worden.

De eveneens ingeschakelde Arbeidsinpectie verwees in eerste instantie naar de gemeente. Toen echter bleek dat de slopers zonder enige veiligheidsvoorzieningen op het dak bezig waren, kondigde de dienst aan zelf ter plekke te gaan inspecteren.

Omwonenden vragen zich nu af waarom er regels bestaan inzake het beperken van overlast door sloop terwijl kennelijk niemand de handhaving ervan verzekerd hetgeen onder andere ten koste gaat van de gezondheid van buurtbewoners. ‘In wat voor bizarre wereld leven we dat er geen rekening wordt gehouden met gezondheid’, aldus een betrokkene.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter