Nieuws
Bouw Schakenbosch is gestart

De bouw van 325 woningen op landgoed Schakenbosch, ook wel bekend als Voorlei, in Leidschendam is begonnen. Dit melden Borghese Real Estate en KondorWessels Projecten.

Het duo spreekt over ‘een opvallend nieuwbouwproject’. ‘Niet elke dag worden er woningen gerealiseerd op zo’n bijzondere locatie en met deze omvang. Ook het woord ‘uniek’ is van toepassing op het groene en duurzame project, zeker met oog op de ligging’.

‘Het parklandschap meet ruim dertig hectare, dat is voor Nederlandse begrippen en zeker voor een Randstedelijke locatie ronduit uniek. Wonen in een tuin van dertig hectare die je zelf niet hoeft te onderhouden. Met gemiddeld 1000 vierkante meter groen per woning is Landgoed Voorlei ongekend groen en absoluut uitzonderlijk in ons land. Met recreatiegebied Vlietland, het Haagse Bos, de Horsten, de Duinstrook en Kasteel Duivenvoorde op fietsafstand is wonen op deze buitenplaats letterlijk een buitenkans’.

Het landgoed is verdeeld in negen deelgebieden, elk met zijn eigen type woningen, architectuur en groensferen. In gebied Het Lint is de bouw gestart. Hier worden 13 vrijstaande villa’s, 10 half vrijstaande villa’s en 4 rijwoningen gebouwd. Daarnaast zijn er 4 bouwkavels beschikbaar. De Boomgaard, waarvan de bouw ook binnenkort start, omvat 19 geschakelde woningen die daadwerkelijk in een boomgaard worden gerealiseerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter