Nieuws
‘Nee’ tegen cultuurhuis

Metterwoon Vastgoed ziet niets in de komst van een cultuurhuis op het Koningin Julianaplein in Voorburg (winkelcentrum Julianabaan). Het heeft een negatief effect op het bezit van Metterwoon. De onderneming bezit 80 procent van de winkels in het winkelcentrum en de woningen daar boven.

,,Daar zijn we niet gelukkig mee, om het heel mild uit te drukken’’, aldus een woordvoerder van Metterwoon over het cultuurhuis, ook bekend als Huis van verhalen. Dat zou, inclusief woningen, over de hele breedte van het Koningin Julianaplein moeten komen, direct voor de winkels (en woningen daar boven) op de nummers 1 tot en met 10. De zijkanten komen voor de woningen boven de Action en die aan de Boutensstraat.

Metterwoon plaatst ook grote vraagtekens bij het voornemen om op het plein een ondergrondse parkeergarage aan te leggen. Dit niet alleen vanwege de kosten maar ook wegens de veiligheid (hangplek, vandalisme). Bovendien zou het plein zelf wegens de bouw voor 3 tot 4 jaar in een bouwput veranderen.

De zaak is actueel nu op het Raadhuis de laatste hand wordt gelegd aan een Ontwikkelvisie voor Julianabaan en omgeving. Die zou nog dit jaar gepresenteerd moeten worden. Uitgangspunten: grootschalige renovatie van het ‘gedateerde’ winkelcentrum, herinrichting openbare ruimte, parkeergarage, cultuurhuis, woningbouw in de directe omgeving.

,,Je moet er niet te veel aan doen. Alles is netjes, de winkels zijn heel mooi, de woningen zijn we aan het verduurzamen. Het winkelcentrum loopt als een tierelier’’, aldus de zegsman van Metterwoon. ,,Het zou mooi zijn als er nog een discount supermarkt kwam, een Lidl bijvoorbeeld. Meer horeca. En een slager, groenteboer. Daar hebben we ook contacten mee maar die willen niet betalen.’’

,,Het parkeren is een probleem. Daar moet je iets aan doen. Verlichting, straatmeubilair, bestrating. De gele loper is vervuild. De bestrating kun je ook aan denken. Maar kom niet aan ons onroerend goed.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter