Activiteiten
Lenteconcert van jeugdensemble

Zaterdag 6 april viert het Haags Instrumentaal Jeugdensemble (H.I.J.) de lente in de gezellige setting van de huiskamer van HECHT in het Castellum, Loire 190 Den Haag, direct op de gemeentegrens bij Leidschendam.

Tijdens een optreden van ongeveer een half uur laten jonge musici een vrolijke en afwisselende mix horen van klassieke muziek en film- en popmuziek. De stukken worden vaak door de muzikanten zelf gekozen. Geen betere manier om de lente te vieren dan met de klanken van het H.I.J.. De entree is gratis en koffie/thee staat klaar. Inloop vanaf 11.10 uur. Aanvang concert: 11.30 uur.

Het H.I.J. is een jeugdensemble dat elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in Voorburg repeteert onder leiding van muzikale duizendpoot dirigent Jurgen van Groningen Schinkel. Tijdens deze repetities studeren de musici op een afwisselend repertoire van klassieke muziek en film- en popmuziek. Ook spelen ze composities die de dirigent zelf schrijft voor dit ensemble.

Het H.I.J. staat open voor nieuwe leden. Omdat de dirigent zelf muziekstukken arrangeert, kunnen vrijwel alle instrumenten meedoen, dus zeker niet alleen de klassieke orkestinstrumenten. Dit ensemble maakt naast mooie muziek zeker ook veel plezier met elkaar tijdens repetities en concerten. Kijk en luister zelf op 6 april. Na afloop van het concert is er gelegenheid om met de orkestleden en dirigent kennis te maken onder het genot van een kop koffie, thee of limonade met wat lekkers.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter