Activiteiten
Franse barokmuziek maar dan anders

Op zondag 21 april verzorgt Nymphes et Monstres in Huygens Hofwijck een presentatie van Franse barokmuziek die niet alleen muziek omvat maar ook tekst, beweging en videokunst. Het ensemble, bestaande uit muzikale vernieuwers, presenteert een originele benadering van het traditionele genre met hun concert Musica Sacra e Profana.

Het programma Musica Sacra e Profana onderzoekt de dualiteit in muziek. Het is opgedeeld in twee symmetrische secties die zowel de sacrale als profane aspecten belichten, waardoor de verbondenheid tussen deze tegenstellingen wordt onthuld. Centraal staan Huygens’ Erravi domine en Quoy? Clorinde uit de Pathodia sacra et profana, aangevuld met Franse cantates van Boismortier en Jacquet de la Guerre. Een cellosonate van Boismortier fungeert als instrumentaal intermezzo.

Het ensemble dat bestaat uit Kat Carson, Dorota Matejová, Punto Bawono en Yotam Haran, wordt ondersteund door Maciej Wierzchołowski, toetsenspecialist.

Het concert begint om 11.00 uur in de Pronkzaal. Inloop vanaf 10.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor vijftien euro. Reserveren kan door een e-mail aan secretariaat@huygensmuseum.nl

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter