Activiteiten
’75 jaar PCC’ in openbaar vervoer museum

Museum HOVM biedt binnenkort een speciale tentoonstelling: ’75 jaar PCC’. De PCC-car komt 75 jaar geleden vanuit de Verenigde Staten voor het eerst naar Den Haag. Het begint in 1949 heel voorzichtig, met de komst van twee trams. Het wordt een groot succes. Uiteindelijk rijden er in de Hofstad over de jaren heen 234 van deze bijzondere en betrouwbare werkpaarden, van 1949 tot 1993. De PCC is in Den Haag de redder van het tramvervoer, omdat deze tram door zijn snelle optrekken en comfort meekomt met het oprukkende autoverkeer. In de tentoonstelling wordt de historie van de PCC in woord, beeld en realiteit gepresenteerd. Op zondag 21 april is de publieksopening. Dan is het HOVM voor iedereen open van 12.30 tot 17.00 uur. Gedurende het jaar vinden er speciale evenementen plaats, waaronder ritten met PCC’s en een themaweekend met PCC in model. Een bijzondere dag wordt 2 juni. Dan is de PCC veelvuldig te zien op lijn 11 en kant u gratis mee van Station Hollands Spoor naar Scheveningen Haven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter