Nieuws
Gegevens delen met Woonnet Haaglanden

Woningzoekenden kunnen makkelijk en veilig hun inkomens- en persoonsgegevens ophalen en delen met Woonnet Haaglanden via MijnOverheid. Er was op www.woonnet-haaglanden.nl al een proef met MijnOverheid. Dankzij een aanpassing in de Woningwet, die op 1 januari 2024 van kracht is gegaan, is deze koppeling nu permanent geregeld en uitgebreid met controle via BSN (burger service nummer).

Door de wetswijziging kunnen woningzoekenden hun inkomens- en persoonsgegevens met een woningcorporatie delen via MijnOverheid. Zij worden vanaf de website www.woonnet-haaglanden.nl doorgestuurd naar MijnOverheid. Door in te loggen met DigiD worden, door middel van het BSN, de inkomensgegevens opgehaald en gedeeld met Woonnet Haaglanden.

Ook worden woningzoekenden direct geïdentificeerd en de inschrijfgegevens gevalideerd. Het BSN is niet zichtbaar voor de corporaties. Wel kunnen de corporaties zien óf het BSN is gebruikt om de inkomensgegevens op te halen. De impact van deze wijziging is voor woningzoekenden minimaal. Wel zorgt het ervoor dat iedereen makkelijk de benodigde gegevens kan aanleveren. Woningzoekenden en woningcorporaties zijn er hierbij zeker van dat de gegevens correct zijn. Op de website www.woonnet-haaglanden.nl vindt u meer informatie.

Woonnet Haaglanden blijft vernieuwen. Zo is het sinds vorige maand voor woningzoekenden mogelijk om hun corporatiewoning voor woningruil aan te bieden. Met de nieuwe koppeling voor het delen van gegevens met Woonnet Haaglanden blijft het inschrijfproces voor woningzoekenden eenvoudig en veilig. Woningzoekenden die het lastig vinden kunnen terecht op www.woonnet-haaglanden.nl Hierop staan twee uitgebreide instructievideo’s. Daarnaast kan de klantenservice van Woonnet Haaglanden de vragen beantwoorden: maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot en met 16:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Telefoon  088 – 488 7000.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter