Nieuws
Jongerenhuisvesting in Huize Swaensteijn

Huize Swaensteijn, nu nog onderkomen van de gemeenteraad, krijgt een woonbestemming. Het historisch pand aan de Herenstraat in Voorburg wordt ingericht voor jongerenhuisvesting. Er is ruimte voor een veertigtal éénkamer appartementen.

Oorspronkelijk wilden de initiatiefnemers ook ouderen in het eeuwenoude pand laten wonen, maar het ontbreken van liften maakt dat onmogelijk. Nu wil men onderzoeken of er op de binnenplaats een kleine woonvoorziening voor ouderen kan komen. Zo leven de generaties toch bij elkaar.

Deze opzienbarende plannen zijn vanmorgen uitgelekt.  Vanwege de Pasen was het nog niet mogelijk om een en ander bij de gemeente te verifiëren. Maar de plannen om jongeren in het oude centrum van Voorburg te laten wonen, zijn zo opzienbarend, dat we u deze niet willen onthouden. (foto Charles Groeneveld)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter