Nieuws
Opvang asielzoekers; nog tot juli 2025 de tijd

De gemeente heeft nog tot 1 juli 2025 de tijd om de opvang van ‘indicatief’ 448 asielzoekers te regelen. Eerst moeten de gemeenten in Zuid-Holland het eens worden ocer de verdeling van 19.776 plekken die zij volgens de zogenoemde Spreidingswet moeten organiseren. Daarvoor hebben ze tot 1 november de tijd. Komen de gemeenten er niet uit dan gaat de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zelf een verdeling bepalen. Die aantallen opvangplaatsen die volgens de staatssecretaris geregeld moeten worden, moeten dan uiterlijk 1 juli 2025 in de praktijk tot stand zijn gekomen. De 448 plaatsen van Leidschendam-Voorburg kunnen in de hele verdelingscarrousel nog hoger, maar ook lager uitvallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter