Nieuws
Herinrichting Veursestraatweg

De gemeente presenteert donderdag een voorstel voor de herinrichting van de Veursestraatweg tussen Noordsingel en de gemeentegrens met Voorschoten. Het plan is gemaakt door Arcadis in samenwerking met omwonenden.

De omwonenden hebben aangegeven dat het stuk binnen de bebouwde kom voorzien moet worden van een middenberm met bomen. Het kruispunt bij Schakenbosch moet opnieuw vorm gegeven worden. Een deel van het extra verkeer dat ontstaat door bebouwing van Schakenbosch, zou via andere wegen van en naar het gebied moeten gaan rijden.

De omwonenden willen verder een betere verlichting, een brede stoep aan de kant van de woningen, meer parkeerplaatsen bij de woningen en het opknappen van de groenstrook van Schakenbosch aan de kant van de Veursestraatweg. Het fietspad dat daar ligt zou daar wel moeten blijven. Datzelfde geldt voor de fietspad achter de woningen Veursestraatweg langs (Parnashofweg).

Buiten de bebouwde kom moet er een nieuw kruispunt komen ter hoogte van Vlinders aan de Vliet. Daar zou ook de nieuwe weg op moeten aansluiten die van en naar de te bouwen woningen tussen Veursestraatweg en Vliet. Nabij het kruispunt moet ook een nieuwe bushalte komen. Verderop richting Voorschoten moet er bij Haagwijk ook een kruispunt komen. Omwonenden willen verder een middenberm in dit stuk van de weg om te hard rijden en inhalen tegen te gaan.

De planning is overigens vertraagd. Oorspronkelijk had de gemeenteraad nu al akkoord moeten zijn met een ontwerp. De werkzaamheden zouden dan in de eerste helft van 2025 zijn begonnen.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter