Activiteiten
Voor jong en oud in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van donderdag 18 tot en met zondag 21 april. Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95 , Voorburg .Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 18 april: TheaterCinema / El Houb / NL 2022. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs:€ 13,00.

Drama van Shariff Nasr. Met o.a. Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi en Emmanual Ohene Boafo. Regisseur Shariff Nasr zal na de film ook aanwezig zijn om te vertellen over de film.Daarnaast is er ook ruimte om vragen te stellen. Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Een ontroerend en humoristisch regiedebuut van de Rotterdamse Shariff Nasr. El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.vDe film heeft in 2023 een Gouden Kalf voor Beste Scenario gewonnen, en was 4 keer genomineerd.

Vrijdag 19 april: Cabaret/ Femke Vernij/ Op volle kracht. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

 Na 15 jaar toeren met ‘De Meiden van LOS’,  gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan Op volle kracht vooruit; in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama! ‘Op volle kracht’ is de solovoorstelling van Femke Vernij waarin, opgezweept door weer en wind, een hartstochtelijke ode wordt gebracht aan de stem “puur zang”, leven en dood elkaar proberen te beminnen, borsten niet meer zijn wat ze waren, citaten je helpen de realiteit te begrijpen en onnodige ballast overboord gaat. Een eigentijds (on)zinnige, verrassend, kwetsbare, fysiek stoere, intelligente cabaretvoorstelling vol verwarring, bizar confronterende verhalen en een pakkend eenvoudige muzikale diversiteit. Met als doel; inspireren voordat het te laat is…! En dit alles dan weer geïnspireerd op een moeder die door fysieke klachten totaal iets anders ging doen in haar leven…

Zaterdag 20 april: Cabaret / Sezgin Güleç / try out. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Ik heet Sezgin en ik ben de minst bekende gast die zit in de race om de definiërende stand-up comedian van deze tijd te worden. Na het zien van de show zul je zien dat ik het in me heb om te winnen. Het was een lange weg van de diepste krochten van dit land tot aan het podium en het wordt een nog langer pad van het podium naar de top. Ik deel dat pad graag met je. Tot in het theater. Sezgin tourde afgelopen twee seizoenen door het land in het voorprogramma van Patrick Laureij en maakt nu zijn eigen show.

Zondag 21 april: Jeugdtheater/Studio Donders / Thuis voor de buis (4-12jr.). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

 Meneer B. heeft een weekje vakantie en zit heerlijk thuis voor de tv. Hij heeft zijn oude spelcomputer van zolder gehaald en is vastbesloten om de hele week met gamen door te brengen. Maar dat valt niet mee, gamen met je moeder op je nek! Zij vindt dat er al meer dan genoeg te doen is in de echte wereld – het gras moet gemaaid, het huis moet worden opgeruimd en de wc schoongemaakt.

Als Meneer B. door een stroomstoring toch gedwongen wordt om zelf in actie te komen en de tv te repareren, komt hij onverwacht in zijn favoriete game terecht. Dan blijkt al snel dat de digitale wereld niet alleen maar leuke kanten kent. Niemand zet je eten klaar, niemand geeft je een knuffel. Maar hoe moet hij nou terug naar huis?

Een analoge theatervoorstelling in en over de digitale wereld, met veel humor vertolkt door Martijn Donders. Humorvolle familievoorstelling die bij velen voor een glimlach en herkenning zal zorgen. Meneer B.: Winnaar van de publieksprijs van de Kinderjury op Kindertheaterfestival Spekken in Gent 2020

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter