Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor Conny van Walraven

Tijdens het Europees Kampioenschap Baton Twirling 2024 in Eindhoven is Conny van Walraven uit Voorburg op Eerste Paasdag, 31 maart, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Onder luid applaus en gejuich werden de versierselen bij haar opgespeld door de Eindhovense loco burgemeester Rik Thijs. Ze is geroemd voor haar verdiensten als vrijwilligster, waarbij ze zich 40 jaar inzette voor de Twirl en Baton sport.

Als voorzitter van de NBTA Nederland, de National Baton Twirling Association, zorgde Conny van Walraven ervoor dat de Twirl en Baton sport in Nederland landelijke bekendheid kreeg. De inzet van mevrouw Van Walraven wordt door velen geroemd nationaal en internationaal. Rik Thijs: ,,Mevrouw van Walraven is een sociaal bewogen teamspeler met oog voor de zwakkeren in onze samenleving. Een vrouw waar je op kunt bouwen, die oplossingen zoekt en bovenal weet hoe je zaken voor elkaar krijgt. Een vrijwilliger zoals iedere organisatie zich zou wensen.”

Conny van Walraven startte al op 17-jarige leeftijd als lid van de Christelijke gymnastiekvereniging Sport Ontspanning Spel (S.O.S. – Voorburg) en als vrijwillig lid van het jeugdbestuur. Ze was de drijvende kracht achter de jongerenclub Jeukom. Vanaf 1987 speelde ze een actieve rol bij de majorettevereniging ‘Flamingo’s’ in Den Haag waar ze de choreografieën en trainingen verzorgde. Deze vereniging ontwikkelde zich steeds verder door naar een meer volwassen twirlsport omgeving, om later lid te worden van de NBTA. Voordat ze hier 8,5 jaar voorzitter van was, heeft ze zich ingezet als manager van de twirl equipe, begeleider van de majorette-equipe, wedstrijdleider, lid van het organisatiecomité, lid van de commissie van docenten, voorzitter kernteam NBTA en voorzitter van de groep wedstrijdleiders, coördinatoren en muziekmensen.

Ze vertegenwoordigde Nederland op diverse EK’s en WK’s als de ‘landenpresident’ en was de verbindende schakel voor verschillende partijen, zoals bij de oprichting van het overkoepelend orgaan, de NBTF (Nederlandse Baton Twirling Federatie). Hierdoor konden alle twirles en majorettes in Nederland deelnemen aan internationale evenementen. Ze haalde de Europese en Wereldkampioenschappen naar Nederland. En tijdens de coronapandemie wist ze het evenement in 2022 alsnog op de rit te zetten zonder veel financiële consequenties.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter