Nieuws
8-4 NS aan de slag met RailConnect
NS gaat aan de slag met initiatieven om reizigers vaker met elkaar in verbinding te brengen. Rover, NS en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakten  bekend dat Jouke van Campenhout met het idee ‘RailConnect’ de wedstrijd Reizigerscadeau heeft gewonnen.
Het winnende idee RailConnect moet reizigers helpen contacten te leggen, ‘reisvrienden’ te maken, mee te doen aan events of informatie te krijgen over de reis. Jouke van Campenhout won hiermee een rondreis door Zwitserland. Voor de tweede en derde prijs waren Interrail-passen beschikbaar. Deze gingen naar Renee Tilli die een telefoonhouder bedacht voor op de OV-fiets, en Marleen Hofstede die een ‘Wrapped’ bedacht waarmee treinreizigers onder meer terug zouden kunnen zien hoeveel kilometers zij hebben gereisd, hoeveel CO2 ze daarmee hebben bespaard en welke stations zij hebben bezocht.

Rover organiseerde de wedstrijd Reizigerscadeau in samenwerking met NS om iets te doen voor de treinreiziger nadat die in 2022 te maken kreeg met minder treinen wegens personeelsgebrek. Treinreizigers werden met de wedstrijd uitgedaagd om na te denken over wat zij reizigers cadeau zouden doen als zij 1,5 miljoen euro mochten besteden. NS beloofde het winnende idee uit te voeren.

Van de ruim 6000 inzendingen hadden opvallend veel te maken met sociale interactie. NS-topman Wouter Koolmees: ,,Mijn hartelijke felicitaties aan Jouke en ook naar vele anderen. Opvallend veel mensen stuurden een idee in dat te maken heeft met contact tussen reizigers. Dat stemt me hoopvol, want verharding is een maatschappelijk probleem. Met een paar liefdevolle initiatieven kunnen we hopelijk een bescheiden begin maken om dat tij wat te keren.”

Rover-directeur Freek Bos: ,,Deze wedstrijd heeft ons een inkijkje gegeven in wensen die de treinreiziger nog heeft. Wij hebben alle ideeën met veel interesse gelezen en zien in meerdere inzendingen een goede kans om ze verder uit te werken. We zullen ons ervoor blijven inzetten om dit soort verbeteringen voor de reiziger te laten realiseren.”

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: ,,Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen ideeën hebben ingestuurd voor verbeteringen van de treinreis. Het laat zien dat het openbaar vervoer leeft, dat het iets van ons allemaal is, en dat we er allemaal ideeën over hebben. Betrokkenheid van reizigers maakt het openbaar vervoer beter, daar geloof ik in.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter