Nieuws
Facelift voor vierhonderdjarige

De meer dan vierhonderd jaar oude molen De Vlieger ondergaat een facelift. Een rietdekker vervangt momenteel het riet van de kap en in de zomer vier van de acht velden van het molenhuis. Dat is na meer dan een halve eeuw toe aan vernieuwing. Wanneer het oude riet is verwijderd, biedt dat de molenmaker de gelegenheid om hier en daar onderhoud en kleine reparaties aan de molen te verrichten, waar dat volgens de Monumentenwacht nodig is.

Deze organisatie inspecteert de molen regelmatig en vermeldt in een rapport welke zaken op korte of op langere termijn moeten worden aangepakt. Molen De Vlieger verkeert volgens de Monumentenwacht in goede staat, maar om dat zo te houden moet hij wel onderhouden worden. Al eerder dit jaar heeft de molenmaker stukken van de vierhonderd jaar oude balken gerepareerd, de vang (rem) opnieuw ingesteld en flink gesmeerd. Daarna bleek de molen weer als een zonnetje te draaien.  De opdracht voor het onderhoud is gegeven door de gemeente Leidschendam-Voorburg, die eigenaar van de molen is.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter