Activiteiten
Hoeksteenlezing: De wortels van het woord en het alfabet

‘De wortels van het woord en het alfabet’. Dat is het thema van de Hoeksteenlezing op 7 april , om 10.30 uur. De Hoeksteen is te vinden aan de Rozenboomlaan 119, Voorburg. Spreker is Hella van den Elshout. Zij studeerde filosofie met bijvak Semitische taal en cultuur. In den beginne was….. het alfabet. In oorsprong is de volgorde niet willekeurig. Het alfabet vormt een verhaal en spreekt voor zichzelf. Met het alfabet kan men zelf woorden en betekenis construeren. Het innerlijk van die taal toont zich in het Hebreeuws van de Torah. De letters daar hebben een naam, een betekenis en geven een kwaliteit aan. In de lezing gaan toehoorders kennismaken met een voortdurende levende bron, de boom des levens, van het alfabet, van woord en taal. Toegang acht euro, inclusief koffie/thee. Pinnen is mogelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter