Nieuws
Voorburg CC hoopt op prolongatie landstitels

Landskampioen Voorburg CC doet dit jaar opnieuw een gooi naar de titel, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. In 2023 werd de tweede landstitel gewonnen door de mannen; de eerste dateerde van 2002. De vrouwen werden voor het derde achtereenvolgende jaar landskampioen.

 Bij de mannen bleken aanwinsten Ryan Klein, Noah Croes en Michael Levitt hun gewicht in goud waard. Ook andere spelers beleefden een uitstekend jaar, onder wie Shariz Ahmad, Viv Kingma en Sybrand Engelbrecht. Laatstgenoemde zou in 2023 beperkt beschikbaar zijn, maar hervond zijn passie voor cricket en werd zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal, dat voor het eerst sinds 2011 deelnam aan een 50-over WK in India. Daar werd Engelbrecht de meest succesvolle slagman voor Nederland.

De wijzigingen voor dit seizoen: Karl Nieuwoudt stopt, de broers Musa en Shariz Ahmad gaan naar andere clubs en Philippe Boissevain blijft als het kan in Nieuw-Zeeland spelen. Daartegenover staat dat de doorgewinterde nieuwkomer Gavin Kaplan de Voorburgers komt versterken. Ook uit Zuid-Afrika sluit de zoon van voormalig VCC’er Maarten Molenaar aan. Michael Molenaar was vorig jaar deel van Nederland U19. De kans is reëel dat Floris de Lange zijn opwachting gaat maken in VCC 1, zeker nu de twee andere legspinbowlers zijn vertrokken.

Verder komt VCC 2 uit op het op één na hoogste niveau in Nederland onder leiding van de ervaren speler-coach Usman Malik, die overkomt van Kampong.

Bij de vrouwen zal oud-international Caroline de Fouw een nadrukkelijker rol krijgen in de coaching. Bovendien zal Jacqui Naidoo een aantal maanden in Nederland het team komen versterken. Zij speelt voor Western Australia.

De Topklasse heeft in 2024 de volgende opzet. Het seizoen begint met de T20-competitie (120 ballen) in de maand mei, met de finaledag op zondag 26 mei. VCC treft op zaterdag 20 april Salland en Sparta in Capelle, en op zondag 28 april Punjab in Rotterdam. De eerste T20-thuiswedstrijden zijn op zaterdag 4 mei tegen Hermes DVS en HBS.

Op 25 mei gaat de 50-overcompetitie van start (300 ballen per slagbeurt). De eerste fase van negen wedstrijden – een halve competitie – loopt tot en met 21 juli. Daarna volgen er play-offs voor de zes hoogste geklasseerde teams. Op zaterdag 25 mei start VCC 1 ‘uit’ tegen VOC. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 1 juni tegen Excelsior ’20. Tijdens het WK T20 in juni, waarvoor VCC normaalgesproken ten minste vier internationals levert, loopt de competitie door.

De T20-competitie voor vrouwen start op zaterdag 4 mei. De teams spelen een zogenoemde ‘round robin’ waarbij iedereen een keer tegen elkaar speelt. De T20-finale wordt gespeeld op de sluitingsdag van de vrouwencompetitie op zaterdag 7 september. De Topklasse Vrouwen (240 ballen per slagbeurt) start op 20 juli en sluit af met finales zaterdag 14 september. (Foto vrouwen: Sportsnap.nl, Foto mannen: Catch of the Day BV)

26-08-2023: Cricket: VCC – Quick: Den Haag
Vrouwen Topklasse Grand final

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter