Nieuws
Meer afval, meer klachten

Het aantal klachten van inwoners over volle ondergrondse containers is vorig jaar met 59 procent gestegen ten opzichte van 2022. In totaal kwamen 441 klachten binnen. Dat heeft wethouder Marcel Belt bekend gemaakt in een afvalbrief aan de gemeenteraad. Een echte verklaring heeft hij niet.

De hoeveelheid restafval nam vorig jaar met 3,1 procent toe, van grof vuil met 8,7 procent. Daardoor moest Avalex meer afval ophalen dan afgesproken. Dat kostte de gemeente 106.000 euro extra. In totaal ontving Avalex 9 miljoen euro voor zijn diensten.

De hoeveelheid ingezameld PMD (plastic, metaal, drankverpakkingen) zakte met 20 procent. Volgens Belt kwam dat omdat in hoogbouw PMD niet meer door inwoners gescheiden hoeft te worden. Het kan in het restafval waar het via nascheiding uit wordt gehaald.

Het dumpen van grof vuil kwam in 2023 minder voor dan in 2022: 2474 gevallen tegen 3350. Belt schrijft dit toe aan de camera-auto die de gemeente laat rond rijden, het bakfiets waarmee mensen van BinnenBaan rondrijden en het informatiebeleid van de gemeente zelf (borden bij containers).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter