Nieuws
Vossenweesje langs de A12

Medewerkers van Rijkswaterstaat haalden eind vorige maand een aangereden vos op van de A12. Per toeval zagen zij in de berm een vossenjong lopen, nog geen 50 meter bij de moedervos vandaan. Natuurlijk belden de medewerkers van Rijkswaterstaat de dierenambulance  op.

Geluk bij een ongeluk. Dit kleine vosje werd gezien en kon gered worden. De medewerkers hebben nog verder gezocht, maar geen andere vossenjongen gevonden. Het gevonden vosje is naar ohet hospitaal gebracht. Dit kleine diertje had een lichte wond onder zijn oksel. Vervolgens is het diertje naar Wildopvang De Toevlucht in Amsterdam gebracht. Hier zal hij de zorg krijgen die hij nodig heeft.

Precies een week later gaat het al heel goed met hem. Hij eet en drinkt goed, slaapt lekker onder de warmtelamp en wil graag spelen. Helaas heeft hij geen speelgenootje in de opvang. Maar vanaf het voorjaar komen er ieder jaar meerdere vossenjongen bij de opvang binnen, dus de kans is groot dat dit binnenkort verandert.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter