Nieuws
Doorontwikkeling Binckhorst met huizen en kleine bedrijven

Op de Binckhorst moeten 10.000 tot 12.500 woningen komen. Nog dit jaar presenteren B&W van Den Haag een ontwikkelvisie van het gebied waarin dat staat. Er zijn tot nu toe 1200 woningen opgeleverd; 1550 zijn in aanbouw en voor 2250 loopt de planvorming. Op basis daarvan wordt de start van de bouw nog dit jaar verwacht. Dat heeft de Haagse wethouder Robert van Asten bekend gemaakt.

In het noordwesten van de Binckhorst, het Mercuriusgebied, komen geen woningen maar kleine bedrijven. Voor het noordoosten, waar nu de afvalbedrijven HMS en AVR zijn gevestigd wordt gekeken of die ondernemingen uitgeplaats kunnen worden naar een plek buiten de Binckhorst. Dat maakt plek voor woningbouw, bedrijven/kantoren en groen.

Aan de Sint Barbaraweg komt een school voor leerlingen tussen 0 en 18 jaar, zo mogelijk met bibliotheek. Op de Binckhorst zitten nu al huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en een dierenarts. De doelstelling inzake eerste lijns gezondheidszorg is al gehaald, aldus de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter