Nieuws
Percentage sociale woningen neemt af

Het percentage sociale woningen in de gemeente neemt af. Bestond in 2010 nog 27 procent van het aantal woningen uit sociale woningen, afgelopen jaar was dat 24 procent. De daling is opvallend aangezien alle colleges van B&W in hun coalitieakkoorden hadden staan dat 30 procent van de woningen, in de sociale sector moet vallen. Bij nieuwbouwprojecten wordt dat ook als regel gehanteerd. De provincie Zuid-Holland eist ook 30 procent.

Provinciale cijfers geven het aantal sociale woningen in Leidschendam-Voorburg nog lager aan dan de gegevens van de gemeente. In 2022 ging het om 23 procent volgens de provincie; de gemeente houdt het op 25 procent. Het verschil kan men op het Raadhuis niet verklaren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter