Nieuws
Van Soefizang tot Flamengo in Ludens

Theater Ludens,   Burg. Feithplein 95 , Voorburg  . Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  

Dit is de  programmering  van donderdag 25 april tot en met zondag 28 april:

25 april: TheaterCinema/ Casa Coco / NL 2022. Aanvangstijd:  14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,00.

Komedie van Bob Wilbers. Met o.a. Gerard Cox, Joke Bruijs, Gijs de Lange, Loes Luca en Richard Groenendijk. De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Dit najaar komt Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon?

Donderdag 25 april: Young Minds Festival / Finalistenavond. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs:  € 6,50. 

De finalisten van het eerste Young Minds Scholenfestival (16 februari 2024) in Leidschendam-Voorburg komen naar Theater Ludens met muziek, debat, kunst en techniek!

Aan het YMS hebben maar liefst 8 VO-scholen deelgenomen. Jongeren zijn aan de slag gegaan met het thema duurzaamheid.  Kom ook! De opbrengst van de kaartverkoop schenken zij aan een goed doel.

Vrijdag 26 april: Concert / Luna Zegers / LORCA – Tussen licht en duister. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 22,00.

 Als er iets is dat flamencozangeres Luna Zegers deelt met de Spaanse dichter Federico García Lorca (1898-1936), dan is het vurigheid. ‘LORCA – Tussen Licht & Duister’ toont hun twee gezichten: uitbundige levensvreugde omringd door een schaduwrand. Het resultaat is een broeierige, schurende en intieme theatervoorstelling met een hoopvolle ondertoon.

Lorca’s beeldende poëzie vol metaforen inspireerde Luna tot het schrijven van nieuw werk waarin Lorca’s echo doorklinkt. Wat schuilt er achter de verzen van de onstuimige Lorca, die zijn grote verlangen moest verbergen? En welke hartenpijn begeleidt de levendige klanken van Luna’s alegría? Kun je ontsnappen aan de beproevingen van je lot?

Zondag 28 april: Pooje Gaitonde / Live in Concert. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs € 30,00 (vaste prijs).

Met haar etherische stem en ongeëvenaarde beheersing van de soefizang overstijgt Pooja Gaitonde grenzen en raakt de ziel van haar publiek. Ondergedompeld in de rijke traditie van Raagdari-muziek, geldt Gaitonde als een baken van uitmuntendheid onder haar collega’s, waarbij ze de harten boeit met elke ontroerende vertolking.

Onder leiding van de gewaardeerde Late Pandit SCR Bhatt en de legendarische Ustad Munawwar Masoom heeft ze haar vak tot in de perfectie verfijnd, maar daar houdt haar kunstenaarschap niet op. Pooja Gaitonde is een pionier en pionier in de fusie van soefi-melodieën met de eclectische ritmes van jazz, waardoor het concept “Sufi Jazz” ontstond dat ze op ingenieuze wijze samen met maestro Sir Louiz Banks creëerde. Haar optredens zijn niet alleen maar spektakels; het zijn reizen van de geest, die een tapijt van emoties weven dat diep resoneert met iedereen die dat heeft gedaan het voorrecht om ze te ervaren. Van prestigieuze modeshows georganiseerd door de ervaren Indiase actrice Shabana Azmi tot internationale podia, de aanwezigheid van Gaitonde verlicht elke locatie die ze bezoekt. Haar solo Ghazal-album, “Ehsaas Ki Khusboo”, uitgebracht via Times Music, is een bewijs van haar kunstenaarschap en passie. Geëerd met de Sur Jyotsna National Music Award door niemand minder dan de gewaardeerde Chief Minister van Maharashtra, Devendra Fadnavis, blijven de lofbetuigingen van Pooja Gaitonde stijgen. Haar samenwerkingen met internationale artiesten bij het onderzoeken van de fusie van soefi met elektronische muziek hebben veel bijval gekregen, waaronder een nummer op het illustere Tomorrowland-festival in België en een ander nummer met de legendarische Sami Yusuf dat ze uitvoerde op de Dubai Expo.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter