Nieuws
Iedereen welkom: Eid al-Fitr in wijkcentrum de Plint

Na het grote succes van vorig jaar zal ook dit jaar een Eid al-Fitr feest worden georganiseerd in het wijkcentrum van Woej de Plint, Pr. Frederiklaan 7. Op vrijdagavond 19 april vanaf 15.30 uur worden de deuren geopend voor geïnteresseerde inwoners van Leidschendam die een Eid al-Fitr viering willen ervaren. Op het programma staan o.a. een modeshow, panelgesprek, eten, live-muziek en dans.

Vrouwen uit landen van het Midden-Oosten gehuld in traditionele kleding zullen met hun persoonlijke verhalen andere bezoekers meevoeren in hun beleving van de Ramadan. Ze zullen hun ervaring over de periode voor -, tijdens – en na de Ramadan met ons delen. Er zal worden uitgelegd welke betekenis deze vastenperiode voor hen heeft; welke opofferingen er zoal zijn maar ook wat voor goeds het hen oplevert.

Bij een Eid al-Fitr feest hoort natuurlijk ook eten. Niets verbindt meer dan lekker eten. Er zullen allerlei exotische lekkernijen uit diverse landen worden geserveerd waar gezamenlijk van kan worden genoten. Na afloop van de maaltijd is het tijd voor muziek en dans! Een klein orkest uit het Midden-Oosten zal de sfeer compleet gaan maken met hun livemuziek. Uiteraard is er dan volop gelegenheid om met zijn allen te gaan dansen.

Dit Eid al-Fitr feest is gratis toegankelijk voor alle inwoners uit Leidschendam. In een aparte zaal zijn er voor de kinderen activiteiten. De organisatie verwacht een hoge opkomst, daarom is dit jaar aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan bij St. Moedercentrum LV, Ahlaam Almoussa tel. 06 48007181, ahlaamkd@gmail.com of bij Ingrid Jerphanion i.jerphanion@ziggo.nl

Deze activiteit wordt georganiseerd door St. Moedercentrum LV met ondersteuning van Woej en wijkbewoonster Ingrid Jerphanion. Voor vragen voor of tijdens het feest is de organisatie Ahlaam Almoussa en Ingrid Jerphanion als ook opbouwwerkster Femke Janssen van Woej het aanspreekpunt.

 

Dit feest is mede mogelijk gemaakt door Van Ravesteynfonds, Fonds 1818, Vidomes, Huurdersraad Vidomes en Respectus. Sponsors zijn Plus Post en Albert Heijn XL.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter