Nieuws
Schoolspullen voor gezinnen met een lager inkomen
Een bericht van de gemeente: ‘Heeft u minder geld te besteden en heeft u schoolgaande kinderen? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen. Met het geld op de pas kunnen uw kinderen schoolspullen kopen. De Schoolspullenpas is tot en met 30 juni 2024 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Via de website van stichting Leergeld vraagt u de pas aan en kunt u zien in welke winkels de pas geldt. Uw kind heeft een Ooievaarspas nodig om de Schoolspullenpas aan te vragen. De levertijd is ongeveer 8 weken, dus vraag de Ooievaarspas vandaag nog aan.

Voor kinderen op de basisschool is het tegoed € 100. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor € 200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met € 300 tegoed.

U heeft een lager inkomen als uw inkomen gelijk is aan of lager is dan 130% van wat iemand met een bijstandsuitkering ontvangt. Op de website van de gemeente vindt u voorbeelden van hoeveel netto-inkomen u dan mag hebben. Kijk onder het kopje ‘130% van de bijstandsnorm’ en zoek de situatie die bij u past. Is uw inkomen gelijk of lager dan dit netto bedrag, inclusief vakantiegeld? Dan kunt u de Ooievaarspas en de Schoolspullenpas voor uw kind aanvragen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter