Nieuws
Veel activiteiten in de Dorpskerk op de Erfgoeddag

Op zaterdag 13 april vindt in Leidschendam Voorburg de Erfgoeddag plaats. De Dorpskerk aan de sluis zal dan geopend zijn. De Stichting Vrienden van de Dorpskerk organiseert in samenwerking met de Vereniging Erfgoed Leidschendam een uitgebreid programma. De Dorpskerk is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In de ochtend zal het tot 13.30 uur mogelijk zijn de trappen te beklimmen naar het dak. Vanuit het dakraam is er een prachtig uitzicht op de sluis. Het orgel van de kerk zal tussen 11.00 en 12.30 uur regelmatig bespeeld worden.

Om 13.45 zal Theo Pronk, directeur van de Stichting Verborgen Stad, een speedlezing geven met als titel ‘Tijdreizen over de trekvaart. Hoe doe je dat?” De Stichting Verborgen Stad maakte al eerder een reconstructie van de situatie rond de sluis rond de 17 e eeuw, inclusief de woningen en het verlaat.  Deze reconstructie zal ook op twee schermen te zien zijn. Om 14.00 uur, 14.30 uur en 15.30 uur zal Theatergroep ‘Onderwater Producties’ een voorstelling spelen onder de titel ‘Reisverhalen uit de 17e eeuw. Over verlangen, heimwee en vlucht’.

In de kerk zullen historische beelden te zien zijn: film, foto’s. prenten en kaarten. Zo zijn er van  de Vereniging Erfgoed Leidschendam 12 fotopanelen te zien met als thema  ‘De Trekvaart en het sluisgebied’. Andere stukken komen uit de eigen verzameling van De Stichting Vrienden van de Dorpskerk, waaronder een glas in lood-raam, die de Stichting net verkregen heeft van de familie van burgemeester Banning, die burgemeester was na de oorlog.

Bij voldoende belangstelling zal er nog een korte rondleiding rond het sluisgebied worden georganiseerd. U kunt natuurlijk ook in de kerk een toelichting krijgen op de geschiedenis van de kerk.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter