Nieuws
Voor zesde maal: Voorburgse Rondgang

Op zaterdag 15 juni organiseert de stichting Beeldende kunst Voorburg voor de zesde keer het kleinschalige kunstfestival “De Voorburgse Rondgang”. Het festival is een rondgang langs alle galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier en bestaat uit diverse onderdelen: Mini-galerietjes in de straat (ofwel een kunstmarkt), een kunstwedstrijd, workshops en muziek op straat.

Het thema van dit kunstenfestival is dit jaar “Niks te verliezen”. Er isvoor dit thema gekozen met een knipoog naar het EK dat de volgende dag van start zal gaan, maar men hoopt op een diversiteit van interpretaties. Voorafgaand aan het festival is er een kunstwedstrijd uitgeschreven; “creëer een kunstwerk in het thema Niks te verliezen”.

Op 15 juni word de winnaar bekend gemaakt. Deze krijgt een echte schildersezel, gesponsord door Brugman-Art. Iedereen kan mee doen met deze wedstrijd. Lever tussen 9 en 13 juni een kunstwerk in bij Brugman-Art, voorzien van je gegevens. Tevoren aanmelden is niet nodig.

Een ander onderdeel waar je aan mee kunt doen is de leuke kunstmarkt. Tijdens de Voorburgse Rondgang staan er ruim 20 mini-galeries verspreid over het Huygenskwartier. Hier kunnen gevestigde en beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk tonen. Men zoekt 20 kunstenaars/ ontwerpers die op 15 juni hun schilderijen, tekeningen, objecten, glaswerk, keramiek, designartikelen, kaarten en andere bijzondere handgemaakte producten zelf willen verkopen. Wil je hieraan meedoen? Je kunt je nu opgeven! Kijk hiervoor op: https://www.sbkvoorburg.nl/voorburgserondgang/deelnemers

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter